Contabil bloc – cum sa il alegi?

/ Noutati/ 0 comentarii

Contabil bloc

Contabil bloc: Cum sa il alegi ? Pe ce criterii? Angajat sau Contractor?

Rolul contabilului de la bloc este esential pentru demersurile fiscale desfasurate in cadrul Asociatiei de Proprietari. Pentru activitatea de contabilitate si casierie, Asociatia de Proprietari contabilare obligatia de a incheia un contract cu o firma specializata, o persoana fizica autorizata sau pur si simplu sa angajeze. Operatiunile intreprinse de acest contabil sunt diferite de contabilitatea SRL sau PFA. Administratorul contabil are responsabilitatea de a gestiona procesele interne complexe ce presupun activitati exprimate valoric, conform etalonului banesc (venituri, incasari, cheltuieli. Pentru a alege candidatul potrivit este necesara evaluarea urmatoarelor aspecte:

Acreditarea:
Contabilul trebuie sa detina acreditare, expertiza care informeaza despre pregatirea candidatului in gestiunea situatiilor financiare specifice Asociatiei de Proprietari. Indiferent ca este vorba despre un administrator imobile sau un contabil, licenta presupune finalizarea unui stagiu de pregatire si dovedeste ca potentialul angajat a dobandit aptitudinile si exercitiul necesar administrarii financiare. Asadar, acreditarea demonstreaza capacitatea candidatului de a evalua si controla tranzactiile financiar-contabile, in conformitate cu dispozitiile legale.

Experienta:
Cateva intrebari despre experienta contabilului pot valora foarte mult inainte de angajare. Experienta clarifica modul de lucru si capacitatea de a rezolva eventuale situatii nefavorabile. Deciziile luate in trecut reflecta posibilele beneficii pe care administratorul contabil le poate aduce Asociatiei de Proprietari vizate. Un administrator contabil bun analizeaza situatia financiara, iar cunostintele sale pot ajuta Asociatia de Proprietari sa isi reduca din costuri, sa ocoleasca amenzile si sa cheltuiasca in mod responsabil. Experienta nu tine numai de studii, ci si de situatiile practice intampinate in parcursul profesional, incluzand beneficiile pe care administratorul contabil le-a adus altor asociatii de proprietari. Portofoliul sau recomandarile pot reprezenta in acest caz un avantaj.

Cost:
De cele mai multe ori, salariul exprima pregatirea, setul de competente sau atributiile stipulate in fisa postului. Este necesar ca pretul serviciilor oferite de administratorul contabil sa fie corect, in acord cu indatoririle acestuia. Costul serviciilor este stabilit in functie de complexitatea activitatii clientului si de resurse. Desi sarcinile stabilite sunt marca expertizei etice specifice profesiei de contabil, se pot produce si erori. Astfel, trebuie stabilit inca de la inceput modul in care vor fi sanctionate erorile pentru a evita distribuirea responsabilitatii. In cazul eventualelor sanctionari datorate neprofesionalismului, costul serviciilor poate fi calculat in conformitate cu eficienta in lucru a administratorului contabil.

Transparenta:
Contabilul are obligatia de a comunica cu Asociatia de Proprietari modul in care a distribuit costurile. Acestea includ venitul, cheltuielile, salariul personalului, dar si valoarea facturilor, platile catre furnizori, incasarile inregistrate si penalizarile. Un bun contabil va comunica eficient situatiile financiare si deciziile care permit controlul atent si buna functionare a activitatii contabile, totul in vederea dezvoltarii situatiei financiare a Asociatiei de Proprietari. Pentru o relatie functionala intre administratorul contabil si Asociatia de Proprietari pe care o coordoneaza, conduita etica este obligatorie si include confidentialitatea asupra informatiilor care circula in interiorul Asociatiei.

Alegerea contabilului de la bloc este cu siguranta o decizie dificila, insa perspectiva financiara a Asociatiei de Proprietari depinde de calitatea serviciilor oferite de angajat. Contabilului ii revine datoria de a tine sub control activitatile financiare si analizarea formalitatilor de acest tip, cu scopul de a aduce cat mai multe beneficii Asociatiei de Proprietari in care isi desfasoara activitatea.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.