Informarea trimestriala a proprietarilor cu privire la situatia financiara a asociatiei de proprietari – Legea 34/2015

/ Noutati/ 2 comentarii

Informarea trimestriala a proprietarilor cu privire la situatia financiara a asociatiei de proprietari – Legea 34/2015

La art. 36, (legea 230/2007) după litera f), a fost introdusa, in 2015, o nouă literă, litera g).

art. 36 lit. g) prevede faptul ca administratorul, persoana fizica sau juridica, are urmatoarea atributie: „informarea trimestrială, in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrii asociatiei de proprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiei de proprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si de cenzorul asociatiei de proprietari”.

Discutand astazi cu un presedinte de bloc, si toata saptamana cu multi altii, pentru ca este perioada pentru informarea trimestriala a proprietarilor cu privire la situatia financiara a asociatiei de proprietari,  despre acest subiect, am ajuns la concluzia ca sunt foarte putini administratori care se supun noilor reglementari.

Dragii mei proprietari, nu va mai culcati pe o ureche, daca nu sunteti informati in niciun fel despre situatia asociatiei de proprietari, prin fisa de apartament , acces la un avizier virtual , sau orice fel de informare scrisa supusa prezentei legi, riscati sa nu stiti ce se intampla real in blocul in care locuiti. Aceste informari va tin la curent cu situatia financiar contabila a blocului Dvs. si va ajuta sa tineti lucrurile sub control.

Aveti grija cui incredintati serviciile acestea pentru ca ieftin nu este si neaparat bun si de calitate.

2 Comentarii

 1. Cui ma adresez pentru reclamatie deoare ce administratia nu vrea sa dea raspuns la solicitarea unei adeverinte cu fondul de reparatii si de rulment conform legi 34/2015litera g?

  1. Buna ziua, In situatia prezentata de catre Dvs. trebuie sa tineti cont de 2 aspecte si anume:
   1. In situatia in care aveti contractata o firma de administrare, trebuie sa tineti cont de conditiile contractuale, serviciile la care se obliga acestia si daca este stipulata obligativitatea lor de a presta acest serviciu.
   -Legea intradevar obliga prestarea acestui serviciu dar nu spune ca este gratuit sau contracost. In cazul in care asociatia Dvs. nu doreste o suplinire a costurilor care vin cu aceasta raspundere, prestatorul poate refuza activitatea.
   2. Administratorul este angajatul asociatiei de proprietari, printr-o intrunire a comitetului executiv i se adauga la fisa de post si acest aspect si printr-un regulament intern se stabileste procedura de informare.
   -Binenteles ca si in acest caz sunt de parare de faptul ca este o munca in plus care necesita remuneratie.

   In oricare dintre cazuri, ca o procedura recomandata: mergeti, cu o adresa scrisa, catre Presedintele asociatiei (una ramane la Dvs. cu numar de inregistrare din data respectiva ,cealalta la dosarul asociatiei), prin care cereti luarea masurilor de respectare a legii, urmand ca presedintele in maxim 10 zile sa va ofere un raspuns, in scris, cu care mergeti la primaria de sector – biroul „Asociatii de proprietari”.

   Sector 1 AICI
   Sector 2 AICI
   Sector 3 AICI
   Sector 4 AICI
   Sector 5 AICI
   Sector 6 AICI

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.