Organigrama asociatie

/ Noutati/ 0 comentarii

Cu toate explicatiile posibile si toate posibilitatile de documentare, in secolul prezent, inca refuzam sa procesam drepturile si obligatiile pe care le avem cand vine vorba despre traiul la bloc.

Ne confruntam din ce in ce mai des cu locatari nemultumiti care au impresia ca scopul nostru general este acela de a lua decizii eronate in asociatie si de a exista special pentru a le induce disconfort.

De cele mai multe ori, oricat ne-am dori sa putem, deciziile in cadrul asociatiei nu sunt luate de catre Doxal.
Conform  legii, deciziile in cadrul asociatiei sunt luate de catre ASOCIATIE prin Adunarea Generala, si unde este cazul de Comitet Executiv.

Legea 230 din 2007 Art. 30. – (1) Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, are următoarele atribuţii:
a) duce la îndeplinire hotărârile adunării generale şi urmăreşte respectarea prevederilor legale, a statutului şi a acordului de asociere ale asociaţiei de proprietari;
b) emite, dacă este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor adunărilor generale şi pentru respectarea prevederilor legale, a statutului şi a acordului de asociere, precum şi alte decizii ce privesc activitatea din asociaţia de proprietari;
c) întocmeşte proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli şi pregăteşte desfăşurarea adunărilor generale;
d) reglementează folosirea, întreţinerea, repararea, înlocuirea şi modificarea părţilor proprietăţii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietăţii comune;
o) exercită alte atribuţii care i-au fost conferite prin hotărârile adunării generale.

Punere în aplicare prin Normă metodologică de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizare… din 19/12/2007 : Art. 18. – (4) Preşedintele asociaţiei de proprietari urmăreşte îndeplinirea obligaţiilor cetăţeneşti ce revin proprietarilor şi punerea în aplicare a deciziilor comitetului executiv.

Dupa cum precizeaza leguitorul, Doxal nu are cum sa ia decizii pentru asociatie si nu o va face niciodata. NU acesta este scopul activitatii prestate. Putem face recomandari DAR aici se opresc atributiile noastre.

Locatarilor nemultumiti, frustrati, cu idei preconcepute ca sunt furati, ca nu sunt ascultati sau sunt ignorati nu le putem decat recomanda sa participe la sedinte, sa se documenteze si sa isi asume bunul mers al activitatii asociatiei.

Toate aceste idei preconcepute si nelinisti avute se pot rezolva prin simpla prezenta la adunarile generale  unde Cenzorul isi prezinta raportul pentru anul finalizat [atributii cenzor] , unde Presedintele prezinta bugetul pentru anul in curs  (Lege 230/2007 Art.30 c)), unde se IAU DECIZII cu cei prezenti (Lege 230/2007 Art. 25 2.) si unde se stabilesc atributii (Lege 230/2007 Art. 27). SI de ce nu, participarea constructiva si la sedintele de comitet (Lege 230/2007 Art. 30).[atributii comitet executiv]

Doxal a creat o reprezentare grafica – simpla – pentru a intelege mai usor fluxul de lucru in cadrul asociatiilor [ AICI ]

Pentru cine nu realizeaza acest lucru, asociatiile functioneaza pe principiul unei companii, doar ca non-profit, cu angajati si subcontractori pentru bunul mers al acesteia.

De retinut este faptul ca daca managementul asociatiei este unul deficitar si rezultatele sunt deficitare.

Share this Post

Lasă un comerntariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.